F4L Lifestyle Change.jpg

xcore-fit4life.jpg

Xcore

XCORE is extreme core training.

Een core-training wil zeggen; je natuurlijk korset, dus voornamelijk je buik- en rugspieren. En natuurlijk krijg je door middel van de XCO-Trainer® niet alleen een strakker lijf, je voelt je voldaan en energiek na een training vol power!

Waarin verschilt de XCO-Trainer® met dumbells/ gewichten?
Normaal gesproken train je met 'dood' gewicht. Doordat het grit in de buis heen en weer beweegt, is de belasting op de spieren groter en effectiever. Je moet jezelf constant schrap zetten om in balans te blijven. Daardoor is het de ultieme buik- en rug training; je spant constant je 'natuurlijke korset' aan. Verder train je je arm-, schouder en beenspieren optimaal en krijg je er een betere conditie door. Door het bewegende grit in de buis, wordt met name het bindweefsel getraind (mechanisch belast). Aan het begin van de teruggaande beweging geeft de bewegende massa een extra mechanische belasting op het bindweefsel, met name op het bindweefsel diep in een spier of spiergroep Dit is de 'Reactive Impact', ook wel 'Delayed Soft Impact' genoemd.

Hoe voorkomt de XCO-Trainer® blessureleed?
De spieren, gewrichten en het bindweefsel in ons lichaam functioneren beter als ze gebruikt worden waarvoor ze gemaakt zijn: bewegen! Door te blijven bewegen, herstellen blessures en aandoeningen sneller. En met voldoende bewegen, verbeter je ook je conditie. De XCO-Trainer® is daar een veilig concept voor. Door het 'terug slaan' van het grit worden de gewrichten namelijk beschermd en niet overbelast. De Reactive Impact zal NOOIT plaats vinden in de eindstanden, maar altijd voor de eindstanden (aan het begin van de teruggaande beweging).

Ontwikkel ik met de XCO-Trainer® brede spieren?
De XCO-Trainer® is ontworpen om de snelkracht en het uithoudingsvermogen van je spieren te trainen en de belastbaarheid van je bindweefsel te vergroten. Door het trainer met de XCO-Trainer® krijg je spier-tonus. Je figuur wordt strakker. Maar er treedt geen verdikking op van de spieren, zoals bij bodybuilding.

Is de XCO-Trainer® ook geschikt voor senioren?
De XCO-Trainer® is geschikt voor iedereen, van jong tot oud. Je kunt er mee trainen op je eigen niveau en er zijn verschillende maten. Je kunt dus zelf het gewicht van de XCO-Trainer® en de intensiteit van de training bepalen. Die bewegingen zijn ook nog eens veilig; doordat het constante, vloeiende bewegingen zijn worden gewrichten beschermd en niet overbelast.
Kan ik mijn XCORE® training voortzetten wanneer ik zwanger ben?

Ja, indien je voor je zwangerschap al XCORE® beoefende kun je hier gewoon mee door gaan. Voor meer informatie, neem even contact met ons op!

Neem contact op

Neem contact op

Email:

0630466080

Bezoek ons

Fornheselaan 292

3734GE Den Dolder

Fit_4_Life_Sportschool.png

Openingstijden

Ma - Vr

s'ochtends 07:00 tot 12:00

s'avonds 18:00 tot 21:30

Za

s'ochtends 08:00 tot 12:00

Zo

s'ochtends 09:00 tot 12:00