F4L Lifestyle Change.jpg

pilates.jpg

Pilates

Pilates is een bewegingsvorm die minder belastend is voor de spieren en gewrichten.

WAT IS PILATES?                        
De Pilatesmethode, ontwikkeld door de legendarische Joseph H. Pilates(1880-1967). , is een oefenmethode voor het gehele lichaam en geest. Pilates is een uiterst effectief systeem van oefeningen die samen met een diepe, bewuste ademhaling en in concentratie op een oefenmat worden uitgevoerd. De bewegingen zijn vloeiend en soepel. Hoewel Pilates alle spieren in je lichaam versterkt en rekt is het voornaamste doel een sterk en stabiel lichaamscentrum (Core) op te bouwen. Daarom worden behalve de oppervlakkige spieren ook de dieper liggende spieren rond de wervelkolom gebruikt. Het kan dus goed kunnen dat je door de Pilatesmethode spieren ontdekt waarvan je niet eens wist dat ze bestonden.

Waneer je regelmatig volgens de Pilatesmethode traint, krijg je een betere houding, worden o.a. je buik- en rugspieren, bil- en bekkenbodem spieren sterker en je bewegingen soepeler. Ook zal de controle over het lichaam en uw evenwicht verbeterd worden. Hiervoor gebruiken wij diverse materialen zoals Small-Balls, Big-Balls of de BOSU Balance Trainer.

PILATES EN ANDERE SPORTEN
Pilates helpt je dus kort gezegd met je houding in het dagelijks leven, en bij sport te verbeteren. Met Pilates kun je ook blessures helpen voorkomen, het is dus een mooie aanvulling voor als je een andere sport beoefent.

Naast de andere groepslessen die Fit 4 Life te bieden heeft, is pilates een goede aanvulling. Het zal je prestatievermogen verbeteren doordat je spieren en gewrichten efficiënter, maar ook beter gaat gebruiken. En omdat je tijdens een Pilatesles volledig op je lichaam en een correcte uitvoering van de oefeningen concentreert , heb je geen tijd om aan andere dingen te denken. Dat zorgt voor ontspanning in je hoofd en minder stress. Daardoor voel je je na een Pilatesles bij Fit 4 Life herboren, fris en vol energie!

De lessen zijn in kleine groepen zo krijgt iedereen persoonlijke aandacht want Pilates staat of valt met goede begeleiding. We geven ook privé lessen, duet(2 personen) of kwartet (4 personen) lessen.

Lesoorten pilates bij Fit 4 Life:

  • Pilates 1: In deze les leert u alle basis principes van pilates in een rustig tempo. (0-1 jaar pilates)   
  • Pilates 2: In deze les werken we meer in één flow en zijn de oefeningen uitdagender. (1-3 jaar pilates)
  • Pilates Balls: In deze les zitten we grotendeels op de bal. Er word o.a. gewerkt aan het verbeteren van de stabiliteit en het ondersteunen van de wervelkolom.

pilates_materialen.jpg

Neem contact op

Neem contact op

Email:

0630466080

Bezoek ons

Fornheselaan 292

3734GE Den Dolder

Fit_4_Life_Sportschool.png

Openingstijden

Ma - Vr

s'ochtends 07:00 tot 12:00

s'avonds 18:00 tot 21:30

Za

s'ochtends 08:00 tot 12:00

Zo

s'ochtends 09:00 tot 12:00